Home » Geen categorie » Goffin niet opgewassen tegen Dimitrov op ATP Finals

Goffin niet opgewassen tegen Dimitrov op ATP Finals

Goffin niet opgewassen tegen Dimitrov op ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-8) heeft zijn tweede groepswedstrijd op de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) niet kunnen winnen. Hij kon weinig inbrengen tegen een uitstekende Grigor Dimitrov (ATP-6). 

“Je hebt zo van die dagen, hiervoor werk ik zo hard. Het is heel leuk dat die dagen komen op zo’n toernooi als dit”, zei een glunderende Dimitrov na zijn wedstrijd tegen Goffin.

De 26-jarige Bulgaar was voor de zevende keer de beste van Goffin, de derde keer dit jaar. Hun laatste ontmoeting kon de Belg winnen, maar vandaag kwam hij er niet aan te pas. Van de eerste vijftien punten won Goffin er slechts drie. Pas na 48 minuten kwam Goffin op het scorebord.

Een te hoog aantal onnodige fouten nekte de Belg. Hij kon slechts negen winners scoren, tegenover 28 onnodige fouten. Na 1 uur en 14 minuten stonden de zware 0-6, 2-6 cijfers op het scorebord. Wil Goffin nog een kans maken voor de halve finale, dan moet hij winnen van Dominic Thiem (ATP-4) in de laatste wedstrijd van de groepsfase. Dimitrov is dankzij zijn zege al zeker van een plaats bij de beste vier.

 

koen

koen

Meer nieuws