Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin niet voorbij fenomenale Federer

Goffin niet voorbij fenomenale Federer

David Goffin (ATP-16) is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in de vierde ronde van de Australian Open. Roger Federer (ATP-3) speelde een perfecte match en gaf onze landgenoot amper kansen.

Goffin moest lang wachten om tegen zijn idool te mogen spelen, de vijfsetter van Novak Djokovic (ATP-1) had het programma danig in de war gestuurd. De laatste wedstrijd in de Rod Laver Arena ging pas iets voor 23u van start.

In de eerste set was Federer een maatje te groot voor onze landgenoot, Goffin kreeg tennisles van de Zwitserse grootmeester en keek na amper 21 minuten tegen een 2-6 achterstand aan. Ook in de tweede set had Goffin het moeite om zijn opslagspelletjes te winnen, hij verloor ook set twee met 1-6.

In de derde set kwam Goffin opnieuw twee breaks achter, maar daarna verslapte de concentratie een beetje bij de Zwitser. Goffin kon nog eens terugbreaken, en liet nog enkele knappe punten zien. Bij 4-5 maakte Federer het echter af op zijn eigen opslag. Geen stunt dus voor Goffin, die toch gehoopt had om een setje mee te kunnen pikken. Federer mag zich nu opmaken voor een duel tegen Tomas Berdych (ATP-6) in de kwartfinale.