Home » Geen categorie » Goffin niet zonder moeite naar tweede ronde in Rome

Goffin niet zonder moeite naar tweede ronde in Rome

Goffin niet zonder moeite naar tweede ronde in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-20) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Rome, de Internazionali BNL d’Italia (ATP 1000, € 3 288 530). Daarvoor zette hij in de eerste ronde thuisspeler Andrea Arnaboldi (ATP-212) opzij.

Na een sterke partij tegen Kei Nishikori (ATP-6) vorige week in Barcelona, kon Goffin met heel wat vertrouwen afzakken naar Rome voor de laatste grote afspraak voor Roland Garros. Daar kreeg hij in de eerste ronde een klein cadeautje voorgeschoteld. Met kwalificatiespeler Arnaboldi stond er namelijk een op papier hapklare blok voor hem klaar.

In de start van de partij leek het er ook op dat La Goff de klus in een mum van tijd zou klaren. Hij pakte meteen een break voorsprong en kwam zelf nooit echt in de problemen. Wat concentratieverlies en een tegenstander die niets meer te verliezen had, zorgden echter voor een onverwachte wending. Goffin moest zijn voorsprong terug inleveren en zag even later Arnaboldi opnieuw door zijn opslag gaan, waardoor ook meteen de set weg was: 5-7.

Dat setverlies was het alarmsignaal dat Goffin terug wakker maakte. Nadat de Belg in het begin van de tweede set nog negen (!) breakkansen verkwanselde, was het tiende wel raak. In Arnaboldi brak er iets en de rest van de partij was nog een maat voor niks. Na 6-2 en 2-0 laste de Italiaan tot ergernis van Goffin nog wel een plaspauze in, maar ook dat kon niet meer baten. De Luikenaar gunde zijn tegenstander nog één game en maakte het daarna af: 6-1.

In de tweede ronde neemt Goffin het woensdag op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-14), het dertiende reekshoofd. De Fransman had het in zijn eerste ronde enkel in de eerste set moeilijk met Sam Querry (ATP-37): 7-6 (6) en 6-0. Voor Tsonga en Goffin wordt het de vijfde onderlinge ontmoeting, nadat Tsonga eerder dit jaar nog op het gravel van Monte Carlo won.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws