Home » Geen categorie » Goffin niet zonder slag of stoot naar derde ronde Indian Wells

Goffin niet zonder slag of stoot naar derde ronde Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-12) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de BNP Paribas Open in Indian Wells (Verenigde Staten, $6 993 450). Zijn Russische tegenstander legde hem echter het vuur aan de schenen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Onze landgenoot en de 20-jarige Karen Khachanov (ATP-52) stonden voor het eerst tegenover elkaar. Voor Goffin, die in de vorige ronde vrijgesteld was, werd het meteen een zware dobber. De jonge Rus nam geen geweldige start, maar ook Goffin haalde niet zijn gebruikelijke niveau in de eerste set. Aan één break had hij tenslotte genoeg om de set met 6-4 binnen te halen.

Een ander verhaal in de tweede manche. Khachanov ging beter serveren, kwam gauw 4-1 voor en haalde de set met 6-3 binnen. Een derde potje moest de beslissing brengen. Goffin leek eindelijk weer vertrouwen te krijgen in zijn opslag en sloeg voor het eerst meer aces dan zijn tegenstander. Beide heren leverden desondanks hun service in. Goffin verzilverde twee breakpunten en won zo de set met 6-3.

Goffin’s volgende opponent wordt Damir Dzumhur (ATP-67) uit Bosnië of de Spaanse Albert Ramos-Viñolas (ATP-24), het 22e reekshoofd.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS