Home » Geen categorie » Goffin nipt onderuit in Metz

Goffin nipt onderuit in Metz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-12) heeft zich net niet kunnen plaatsen voor de halve finale op het ATP-toernooi van Metz (€ 540 310). Hij moest nipt het onderspit delven tegen de Fransman Benoît Paire (ATP-41).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Tweede reekshoofd Goffin speelde voor de vijfde keer in zijn carrière tegen Paire. In onderlinge duels stond het 2-2. In de eerste set waren Goffin en Paire tegen elkaar gewaagd. Ze konden allebei een break forceren waarna een tiebreak voor de beslissing zorgde. Daarin was Paire nipt de sterkste met 7-3.

In de tweede set bleef het duel gelijkopgaand tot 5-5. Onze landgenoot ging daarna door de opslag van Paire en greep de set met 7-5.

Paire en Goffin maakten er een spannend slot van in de beslissende derde set. Na opnieuw twee breaks kwam het opnieuw tot een spannende tiebreak. In een bloedstollende ontknoping moest Goffin met 9-7 het onderspit delven. Geen halve finale dus voor de Belgische nummer één in Metz. Hij moest zijn meerdere erkennen tegen een heel sterk serverende Paire die maar liefst 20 aces sloeg.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER