Home » Geen categorie » Goffin nipt onderuit in Metz

Goffin nipt onderuit in Metz

Goffin nipt onderuit in Metz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-12) heeft zich net niet kunnen plaatsen voor de halve finale op het ATP-toernooi van Metz (€ 540 310). Hij moest nipt het onderspit delven tegen de Fransman Benoît Paire (ATP-41).

Tweede reekshoofd Goffin speelde voor de vijfde keer in zijn carrière tegen Paire. In onderlinge duels stond het 2-2. In de eerste set waren Goffin en Paire tegen elkaar gewaagd. Ze konden allebei een break forceren waarna een tiebreak voor de beslissing zorgde. Daarin was Paire nipt de sterkste met 7-3.

In de tweede set bleef het duel gelijkopgaand tot 5-5. Onze landgenoot ging daarna door de opslag van Paire en greep de set met 7-5.

Paire en Goffin maakten er een spannend slot van in de beslissende derde set. Na opnieuw twee breaks kwam het opnieuw tot een spannende tiebreak. In een bloedstollende ontknoping moest Goffin met 9-7 het onderspit delven. Geen halve finale dus voor de Belgische nummer één in Metz. Hij moest zijn meerdere erkennen tegen een heel sterk serverende Paire die maar liefst 20 aces sloeg.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws