Home » ATP » Goffin nipt onderuit in vierde ronde Miami

Goffin nipt onderuit in vierde ronde Miami

Goffin nipt onderuit in vierde ronde Miami

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-20) speelde dinsdag zijn vierde ronde op het ATP-toernooi van Miami (Verenigde Staten, ATP Masters 1000). Onze landgenoot liet goed tennis zien, maar moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-34).

Goffin was vrij in de eerste ronde en versloeg nadien achtereenvolgens Pablo Andujar (ATP-88) en Marco Cecchinato (ATP-16), telkens in twee sets. Ook Tiafoe hoefde niet aan te treden in de eerste ronde. Zijn parcours verliep echter niet even vlekkeloos als dat van Goffin. Tegen de Servische Miomir Kecmanovic (ATP-95) had hij de Amerikaan twee tiebreaks nodig. Veteraan David Ferrer (ATP-155) wist hij zelfs pas af te schudden na drie sets.

Goffin begon goed aan de wedstrijd en wist een break te forceren in de eerste set. Hij stond aan de leiding met 4-2 en 5-3 maar telkens wist de Amerikaan de scheve situatie recht te zetten. Tiafoe won vier spelletjes op rij en sleepte de eerste set met 5-7 in de wacht.

In de tweede set waren beide spelers opnieuw aan elkaar gewaagd, na enkele vroege breaks werd de set toch beslist in de tiebreak. Tiafoe nam met 2-5 de leiding, maar Goffin kwam toch terug tot 5-5. Toch was de Amerikaan opnieuw beter op de beslissende punten, de set ging met 6-7 (6) naar Tiafoe.

Vorig jaar sneuvelde Goffin al in de tweede ronde in Miami, dit jaar boekte hij dus een beter resultaat. Op de ranking wordt zijn twintigste plaats wel bedreigd door Denis Shapovalov (ATP-23) en Robert Bautista Agut (ATP-25).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws