Home » Geen categorie » Goffin onderuit in Indian Wells

Goffin onderuit in Indian Wells

Goffin onderuit in Indian Wells

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-12) is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van de BNP Paribas Open in Indian Wells (Verenigde Staten, $6 993 450). Hij ging in drie sets onderuit tegen Pablo Cuevas (ATP-30). 

Het was de eerste keer dat Goffin het moest opnemen tegen deze man uit Uruguay. Cuevas won twee weken geleden nog het ATP-toernooi van Soa Paulo. In de eerste set was het verschil tussen beide spelers erg klein. Cuevas kon iets eenvoudiger zijn opslagspelletjes winnen in vergelijking met Goffin. Het enige breakpunt van de openingsset kwam op naam van Cuevas die meteen van de gelegenheid gebruik maakte om te breaken. De Uruguayaan kon met 3-6 winst een optie nemen op de overwinning.

Onze landgenoot bleef het moeilijk hebben met zijn service in de tweede set. Vooral de tweede opslag speelde hem parten. Toch kon hij twee breakpunten weren en kon zelf het eerste en enige breakpunt benutten op de opslag van Cuevas. Goffin zette de bordjes gelijk door de tweede set te winnen met 6-3.

De beslissing moest vallen in de laatste set. Hierin krikte onze Belgische nummer één zijn niveau wat op en serveerde een stuk beter. Dit belette Cuevas niet om de cruciale break te maken. Zelf moest hij geen enkel breakpunt meer toestaan. Na 1u38 kon Cuevas de wedstrijd uitserveren 3-6, 6-3, 3-6. Goffin, die vorig jaar nog de halve finale haalde, mist zo een kwartfinale tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP-23).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws