Home » Geen categorie » Goffin onderuit in marathonmatch tegen zwarte beest

Goffin onderuit in marathonmatch tegen zwarte beest

Goffin onderuit in marathonmatch tegen zwarte beest

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Mutua Madrid Open (Masters 1000, € 5 719 660) is snel afgelopen voor David Goffin (ATP-13). In de eerste ronde miste Goffin vier matchballen en werd hij meteen uitgeschakeld door de Franse kwalificatiespeler Lucas Pouille (ATP-58).

Twaalfde reekshoofd Goffin stond in de eerste ronde voor de tweede keer dit jaar tegenover de 22-jarige Fransman Pouille. In Brisbane was Pouille in een spannende partij met 7-6(5) 4-6 en 6-3 te sterk voor de Belgische nummer één.

Deze keer werd het een opnieuw een thriller tussen Goffin en Pouille. In de eerste set hielden ze elkaar in evenwicht en bracht een tiebreak de beslissing. Daarin haalde de Fransman het met 7-4.

Goffin kwam knap langszij in de tweede set. Hij redde een breakpunt, ging twee keer door de opslag van Pouille en pakte de set met 6-2. In de beslissende set vochten Goffin en Pouille een spannende strijd uit. Ze benutten allebei opnieuw één breakpunt. Bij 5-4 kwam Goffin op een 0-40-voorsprong maar kon hij zijn drie matchpunten niet benutten. Een tiebreak was opnieuw de apotheose. In de extreem spannende tiebreak redde onze landgenoot eerst een matchpunt en miste daarna zijn vierde matchpunt. Uiteindelijk keerde Pouille terug en maakte hij het af met 9-7 na een strijd van 2 uur en 29 minuten.

Het gravelseizoen loopt tot nu toe niet van een leien dakje voor Goffin. In München sneuvelde hij in de kwartfinale en nu moet hij meteen zijn koffers pakken. Het is dus geen ideale voorbereiding voor Roland Garros.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws