Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin onderuit tegen Hurkacz op Roland Garros

Goffin onderuit tegen Hurkacz op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-48) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finale. Hij verloor in drie sets van twaalfde reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-13).

In de derde ronde op Roland Garros kon Goffin met vertrouwen beginnen aan de clash met twaalfde reekshoofd Hurkacz omdat hij een paar weken geleden nog won van de Pool. De partij begon gelijkopgaand in de eerste set met wisselende kansen voor beide spelers.

Goffin kreeg enkele breakkansen maar kon ze niet benutten. Bij 6-5 ging Hurkacz wel door Goffins opslag en greep de tweede set.

In de tweede set brak Hurkacz al snel en Goffin begon duidelijk last te hebben van een heupblessure die hij opliep op het einde van de eerste set. Onze landgenoot mankte duidelijk en liep niet meer naar elke bal. Hurkacz profiteerde en pakte de tweede set met 6-2.

Goffin liet in de derde set nog enkele mooie punten zien maar hij kon duidelijk niet meer op zijn topniveau spelen. Hurkacz ging vlot naar 6-1 en plaatste zich zo voor de achtste finale. Daarin volgt voor de Pool een duel met achtste reekshoofd Casper Ruud (ATP-5) die het 32e reekshoofd Lorenzo Sonego (ATP-35) klopte in een spannende vijfsetter.

Onze landgenoot kan toch nog tevreden terugblikken op zijn toernooi. Voor het eerst sinds de Australian Open van 2020 bereikte hij nog eens de derde ronde van een Grand Slam. Door zijn prestatie in zijn Parijs zal hij ook enkele plekjes stijgen op de ATP-ranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS