Home » Geen categorie » Goffin ontsnapt aan de uitschakeling in Halle

Goffin ontsnapt aan de uitschakeling in Halle

Goffin ontsnapt aan de uitschakeling in Halle

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) heeft nipt zijn tweede ronde overleefd op de Gerry Weber Open ($ 1 826 275) in Halle. Hij moest heel de partij achtervolgen en profiteerde uiteindelijk van de opgave van tegenstander Sergiy Stakhovsky (ATP-100).

Vijfde reekshoofd Goffin moest in zijn eerste ronde knokken voor de zege tegen Borna Coric (ATP-48) en beleefde ook een spannende en moeilijke tweede ronde tegen kwalificatiespeler Stakhovsky. Goffin leidde in onderlinge duels met Stakhovsky met 2-0.

Ondanks zijn veel lagere ranking domineerde Stakhovsky het duel in de eerste set. Hij profiteerde van de zwak serverende Goffin en greep de eerste set met 6-4.

In de tweede set bleef de Oekraïner in eerste instantie te sterk voor Goffin. Stakhovsky ging opnieuw door Goffins opslag en mocht bij 5-4 serveren voor de match. Goffin redde echter nipt de meubelen en keerde terug tot 5-5. Bij het serveren voor de match gleed Stakhovsky uit en geraakte hij klaarblijkelijk geblesseerd aan zijn rug. Hij vroeg een medische time-out en verloor daarna de set met 7-5.

In de derde set kwam Goffin op een 2-0-voorsprong maar moest Stakhovsky de strijd staken door zijn blessure. De Belgische nummer één komt daardoor met de schrik vrij en bereikt met veel moeite de kwartfinale in Halle. Daarin wacht een duel met Roger Federer (ATP-3) of de Tunesiër Malek Jaziri (ATP-64). Onze landgenoot zal zijn niveau wel moeten opkrikken om Federer te kunnen kloppen.


Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws