Home » Geen categorie » Goffin op een drafje naar kwartfinale in Metz

Goffin op een drafje naar kwartfinale in Metz

Goffin op een drafje naar kwartfinale in Metz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-14) heeft zich vlot geplaatst voor de kwartfinale op de Moselle Open in het Franse Metz (hardcourt, € 520 070). Hij was een maatje te sterk voor de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-87).

Na de succesvolle Davis Cup-ontmoeting tegen Brazilië, speelt Goffin als tweede reekshoofd in Metz. Het nummer veertien van de wereld tankte vertrouwen met zijn vlotte zege tegen Thiago Monteiro (ATP-99) in het Davis Cup-duel en nu moest hij in de eerste ronde in Metz aan de bak tegen de Duitser Struff. Volgend jaar speelt België tegen Duitsland in de Davis Cup en daarvoor was dit duel al een mooie voorbereiding!

In de eerste set gaf een sterk serverende Goffin Struff geen enkele kans op zijn opslag. Onze landgenoot zette de Duitser wel onder druk op zijn opslag en kon één van zijn vier breakballen benutten. Goffin hield het hoofd koel en greep de eerste set met 6-4.

De tweede set verliep verder over rozen voor Goffin. Hij ging meteen door de opslag van Struff en breakte nog een tweede keer later in de set. De Belgische nummer één bleef sterk serveren en liet er geen gras over groeien. Na 1 uur en 6 minuten maakte Goffin een eind aan de match: 6-4 en 6-2! In de kwartfinale volgt nu een duel met het achtste Franse reekshoofd Nicolas Mahut (ATP-40) of de Oekraïner Ilya Marchenko (ATP-50).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws