Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin op een drafje voorbij Stepanek

Goffin op een drafje voorbij Stepanek

Goffin op een drafje voorbij Stepanek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) heeft zich kunnen plaatsen voor de derde ronde van de Australian Open. Hij ging vlot voorbij veteraan en kwalificatiespeler Radek Stepanek (ATP-102). 

De 38-jarige Tjsech is altijd een lastige opponent. Door zijn ervaring en bij wijlen prachtig tennis, kan hij op een goede dag elke topper aan het wankelen brengen. Vandaag was Goffin echter volledig in controle.

In het begin van de eerste set moesten beide spelers een keer hun opslag inleveren. Maar Goffin maakte de kloof door in het zevende game nog een keer door de opslag van de Tsjech te gaan. Dit was voldoende om de set te beslissen: 6-4.

In controle

Er stond geen maat op de nummer elf van de plaatsingslijst in de tweede set. Stepanek kon twee breakpunten niet verzilveren en Goffin sprintte naar een 6-0 winst. Onze landgenoot kon op het einde van de derde set het verschil maken. Hij ging in het zevende en het negende spel door de opslag van Stepanek om zo comfortabel de set en de wedstrijd uit te maken met 6-3. De eindscore was 6-4, 6-0 en 6-3 na een uur en drie kwartier wedstrijd. (lees verder onder de foto)

Goffin moet voor een plaats in de vierde ronde aan de bak tegen Ivo Karlovic (ATP-20) die met driemaal 6-4 kon winnen tegen Andrew Wittington (ATP-190). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Goffin en Karlovic. Eerder kon Steve Darcis (ATP-71) zich al plaatsen voor de derde ronde. Het is van de US Open in 2015 geleden dat er nog twee Belgen in de derde ronde stonden bij de mannen (David Goffin en Ruben Bemelmans).

koen

koen

Meer nieuws