Home » Geen categorie » Goffin op hoofdtabel Delray Beach

Goffin op hoofdtabel Delray Beach

Goffin op hoofdtabel Delray Beach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vorige week moest David Goffin zich nog door drie kwalificatierondes worstelen in Mephis, maar deze week heeft de jonge Belg direct een plaatsje te pakken op de hoofdtabel van het ATP-toernooi van Delray Beach (ATP-250, $ 539 730). Ruben Bemelmans kon hem daar nog op vergezellen, maar geraakte niet voorbij de tweede kwalificatieronde.

Door heel wat afzeggingen, zag David Goffin (ATP-105) zich steeds dichter opschuiven naar de hoofdtabel. Uiteindelijk zeiden er net genoeg spelers af, waardoor Goffin als laatste rechtstreeks een plaatsje kreeg in het toernooi. Tijdens de loting was La Goff ook nog in staat om de echte kleppers zoals Tommy Haas (ATP-12), Lleyton Hewitt (ATP-40) en John Isner (ATP-13) te ontlopen, en dat biedt natuurlijk perspectieven.

David Goffin moet openen tegen de Australiër Marinko Matosevic (ATP-55). Matosevic is op zijn 28ste een laatbloeier, maar uiteindelijk nu toch al meer dan anderhalf jaar redelijk stabiel rond de 50ste plaats op de wereldranglijst. En hoewel Matosevic en Goffin nog nooit tegen elkaar speelden, kan de Belg toch maar beter op zijn hoeden zijn, want Matosevic stond in 2012 nog in de finale van… het ATP-toernooi van Delray Beach. In een mogelijke tweede ronde wacht waarschijnlijk Lleyton Hewitt.

Ook Ruben Bemelmans (ATP-162) kon nog op die hoofdtabel geraken. Als vierde reekshoofd was hij in de eerste ronde van de kwalificaties nog vrij. In de tweede ronde kwam hij in actie tegen de Amreikaan Robby Ginepri (ATP-317). Op papier leek het een makkelijke opdracht voor Bemel, maar nadat hij de eerste set nipt verloor in de tiebreak (6-8), was de concentratie bij de Belg een beetje weg. Ginepri profiteerde optimaal en pakte ook de tweede set met 3-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws