Home » ATP » Goffin op karakter naar finale in Montpellier

Goffin op karakter naar finale in Montpellier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) heeft zich geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi van Montpellier (Frankrijk, ATP 250). Hij rekende in drie sets af met Egor Gerasimov (ATP-83).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Tweede reekshoofd Goffin begon uitstekend aan zijn wedstrijd tegen de Wit-Rus Gerasimov, die hun enige vorige ontmoeting won. De Luikenaar ging al snel door de opslag van zijn tegenstander en gaf de voorsprong niet meer uit handen: 6-4.

In de tweede set werd Goffin meteen gebroken, hij had meteen vier kansen om de break terug te pakken, maar zag de kloof alleen maar groter worden. Set twee ging met 2-6 naar Gerasimov.

In het eerste game van de derde set kon Goffin een breakpunt niet benutten. De Luikenaar bleef schitterende momenten afwisselen met onnodige fouten, maar wist in het zevende game toch opnieuw door de opslag van Gerasimov te gaan. Bij 5-4 mocht Goffin serveren voor de wedstrijd en bij het tweede was het raak: 6-4.

In de finale volgt een duel met topreekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-13) of de Duitse kwalificatiespeler Peter Gojowczyk (ATP-144). De laatste titel van Goffin dateert van 2017, zijn laatste ATP-finale van 2019.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS