Home » Geen categorie » Goffin op wolk naar kwartfinale in Miami

Goffin op wolk naar kwartfinale in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) zet zijn winning streak op de Miami Open ($ 7 037 595, VS) verder. In de vierde ronde zette hij zijn Argentijnse tegenstander makkelijk opzij.

Goffin, vrijgesteld in de eerste ronde, laat een verpletterende indruk na in Miami. Na Marcel Granollers (ATP-73) in de tweede, versloeg hij de ervaren Viktor Troicki (ATP-21) in de derde ronde. Troicki had weliswaar een zware driesetter achter de rug, maar Goffin kende geen medelijden. De Luikenaar gunde de Servische nummer 21 slechts twee spelletjes.

In de achtste finales kwam Goffin tegenover de Argentijn Horacio Zeballos (ATP-58) te staan. De heren keken elkaar reeds drie keer in de ogen. Bij hun eerste ontmoeting in 2014 trok Zeballos aan het langste eind. Op het heilige gras van Wimbledon en het Zwitserse gravel in Gstaad was Goffin een jaar later tweemaal de sterkste. Intussen staat Goffin wel zo’n veertig plaatsen hoger op de wereldranglijst dan de 30-jarige Argentijn.

De eerste set toont meteen dat Goffin en Zeballos aan elkaar gewaagd zijn. De kwaliteit van hun tennis ligt dicht bij elkaar, maar met zijn opslag maakt Goffin echter duidelijk het verschil. Hij wint dan ook met 7-5. Aan de tweede set verspilt Goffin minder energie. Zeballos krijgt maar liefst 7 breakpunten tegen, maar kan er desalniettemin 5 redden.

Goffin blijft echter degelijk en stabiel tennissen. Hij maakt weinig fouten en serveert op hoog niveau. Met 6-3 bemachtigt hij terecht zijn ticket voor de kwartfinale. Daarin neemt hij het op tegen Gilles Simon (ATP-19). De Fransman vernederde zijn landgenoot Lucas Pouille (ATP-88). In minder dan een uur stond het 6-0 en 6-1 in het voordeel van Simon.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS