Home » Davis Cup » Goffin opent Davis Cup-duel tegen Argentinië

Goffin opent Davis Cup-duel tegen Argentinië

Goffin opent Davis Cup-duel tegen Argentinië

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vanmiddag is er geloot voor de halve finale in de Davis Cup tussen België en Argentinië. Op de eerste dag verdedigen David Goffin (ATP-15) en Steve Darcis (ATP-64) de Belgische kleuren.

Het stadhuis van Brussel vormde het decor voor de loting van de Davis Cup-ontmoeting tussen België en Argentinië. Op de openingsdag komen voor het Belgische team Goffin en Darcis in actie in het mooie decor van het Vorst Nationaal in Brussel. De 24-jarige Goffin speelt vrijdagnamiddag om 14 uur op hardcourt de eerste match tegen zijn leeftijdsgenoot Federico Delbonis (ATP-65). Het wordt hun eerste onderlinge duel. De Belgische nummer één is de hoogst gerangschikte speler en start als favoriet tegen Delbonis. Delbonis is echter al drie jaar een vaste waarde in de top zestig en valt dus niet te onderschatten.

Na Goffins match wacht een zware opdracht voor Darcis tegen de hoogst gerangschikte Argentijn Leonardo Mayer (ATP-39). Mayer staat nu nipt in de top veertig en klom eerder dit jaar nog tot zijn hoogste ranking op plaats 21. Op Roland Garros en Wimbledon bereikte hij dit jaar de derde ronde maar op de US Open verloor hij kansloos van Roger Federer (ATP-2). Het wordt het tweede duel tussen Darcis en Mayer. Onze landgenoot triomfeerde drie jaar geleden nog op gravel maar nu vindt het duel op hardcourt plaats.

Ruben Bemelmans (ATP D-191) en Kimmer Coppejans (ATP D-591) zijn voorlopig het duo voor de dubbelmatch van zaterdag maar dit kan nog veranderd worden. Op dit moment zouden Bemelmans en Coppejans het in een moeilijke match opnemen tegen Diego Schwartzman (ATP D-69) en Carlos Berlocq (ATP D-84) die allebei in de top honderd op de dubbelranking staan.

[alert type=”info” title=””]Wil je er dit weekend nog bijzijn in Vorst Nationaal? Je kan nog altijd tickets bestellen via Sherpa.be.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws