Home » Geen categorie » Goffin opent tegen Japanner in Montréal

Goffin opent tegen Japanner in Montréal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ATP Masterstoernooi van Montréal (Canada, $ 4 662 300) opent David Goffin (ATP-13) tegen een Japanner. Voor het eerst sinds 2009 zijn Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) de topreekshoofden. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin is de enige Belg die deze week zal aantreden op de Coupe Rogers en is het negende reekshoofd. Hij zal in de eerste ronde aantreden tegen Yuichi Sugita (ATP-44). In 2012 speelden de twee al een keer tegen elkaar, toen won de Belg eenvoudig.

Voor de 26-jarige Belg is het “ultra belangrijk” om deel te nemen aan het Masterstoernooi van Montréal:

“Ik ben nog niet zo lang geleden terug beginnen spelen en nog niet alles was perfect. Maar ik trainde om klaar te raken voor de hard courts om me zo voor te bereiden op de US Open. Mijn doel was eigenlijk om er te staan op dit toernooi, en dat is me gelukt”, aldus Goffin in een interview voor het toernooi.

“Het is één van ‘s werelds grootste events en het is ultra belangrijk. Dat is waarom hier raken met mijn enkel op 100% mijn eerste prioriteit was. Fysiek ben ik 100% in orde.”

Samen met het ATP Masterstoernooi van Cincinnati, dat op 14 augustus van start gaat, is de Coupe Rogers een belangrijke graadmeter voor de overstap van gras naar hard court.

“Het is één van de twee Masterstoernooien net voor de US Open. Twee grote events om te weten waar je staat en om goed te kunnen presteren op het laatste grandslamtoernooi van het jaar”, besloot Goffin.

Flashback 2009

Goffin komt in de kwartfinale mogelijk uit tegen het eerste reekshoofd Rafael Nadal (ATP-2). Het is al van 2009 geleden dat Nadal en Federer de topreekshoofden in Montréal waren. De Spanjaard en de Zwitser hebben onderling vier van de vijf ATP Masterstoernooien gewonnen dit jaar. Federer won Indian Wells en Miami, Nadal was de beste in Monte-Carlo en Madrid.

Als Nadal de halve finale haalt, neemt hij de nummer één positie van Andy Murray (ATP-1) over. Mocht hij de titel nemen, komt Rafa weer aan de leiding in het aantal ATP Masterstitels. Hij deelt op dit moment de eerste plaats met Novak Djokovic (ATP-5) met elk 31 titels.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER