Home » European Open » Goffin opent tegen nummer 76 op European Open, twee wildcards naar verrassingen

Goffin opent tegen nummer 76 op European Open, twee wildcards naar verrassingen

Goffin opent tegen nummer 76 op European Open, twee wildcards naar verrassingen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De loting van de European Open (ATP 250, Antwerpen) is bekend. Wildcard David Goffin (ATP-99) staat als enige Belg op de hoofdtabel.

In Antwerpen werd maandag de loting bekendgemaakt van de achtste editie van de European Open. Dit gebeurde in aanwezigheid van toernooidirecteur Dick Norman en de Fransman Richard Gasquet (ATP-63), de eerste winnaar van de European Open.

(lees verder onder de posts op X, het voormalige Twitter)

Tsitsipas eerste reekshoofd

De Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) start als topreekshoofd in Antwerpen. Het nummer zes is in de eerste ronde vrij en speelt in de tweede ronde tegen het jonge talent Dominic Stricker (ATP-88) of de Nederlander Botic van de Zandschulp (ATP-97).

Stefanos Tsitsipas - © Mark Dadswell (Tennis Australia)
Stefanos Tsitsipas – © Mark Dadswell (Tennis Australia)

David Goffin kreeg een wildcard voor de hoofdtabel en speelt in de eerste ronde tegen het Franse nummer 76 Quentin Halys. Als Goffin zijn openingsronde wint, neemt hij het in de tweede ronde op tegen zesde reekshoofd Roberto Caballes Baena (ATP-61) of een kwalificatiespeler.

Wildcards voor jonge talenten

Behalve de wildcard aan Goffin, deelde de organisatie van de European Open nog wildcards uit aan twee verrassende 20-jarige spelers: de Italiaan Luca Nardi (ATP-133) en de Est Mark Lajal (ATP-237). Nardi neemt het in de eerste ronde op tegen ex-nummer drie Dominic Thiem (ATP-72). Lajal treft de Spanjaard Jaume Munar (ATP-82). Nardi en Lajal zijn allebei spelers van het tennisplatform Tennium dat de European Open organiseert.

Op sociale media reageerden fans teleurstellend dat de organisatie geen extra wildcards geeft aan Belgen maar dat ze kiest voor relatief onbekende spelers. Nardi werd in Bratislava op zaterdag nog geklopt door onze landgenoot Joris De Loore (ATP-188) die de finale bereikte van het Slovaakse Challengertoernooi.

(lees verder onder de Instagrampost)

Vier Belgen in dubbelspel

De loting van het dubbeltoernooi werd ook bekendgemaakt. Vier Belgen zullen met een wildcard deelnemen in het dubbelspel.

Michael Geerts (ATP D-229) en Gauthier Onclin (Geen dubbelranking) kregen een wildcard en zullen het samen opnemen tegen het Alexander Bublik (ATP D-256) en Alexander Shevchenko (ATP D-613). Wildcards Zizou Bergs (ATP D-299) en Tibo Colson (ATP D-944) spelen tegen vierde reekshoofden Andreas Mies (ATP D-33) en Matwe Middelkoop (ATP D-39).

Tibo Colson - © Leo Stolck
Tibo Colson – © Leo Stolck

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws