Home » Geen categorie » Goffin opnieuw in top tien, Darcis en Coppejans stijgen

Goffin opnieuw in top tien, Darcis en Coppejans stijgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) behoort opnieuw tot de tien beste spelers ter wereld. De rest van de top tien blijft ongewijzigd. Bij de andere Belgen zijn er enkele mooie stijgers. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In februari slaagde Goffin er al voor de eerste keer in en na twee toernooizeges op rij in Shenzhen en Tokio mag de 26-jarige Belg zich opnieuw bij de tien beste spelers ter wereld rekenen. Wanneer we naar de resultaten van 2017 kijken, prijkt de Belg zelfs op de achtste plaats. Als hij deze plaats vasthoudt, kwalificeert hij zich voor de ATP Finals in november. In Peking bereikte Steve Darcis (ATP-68) knap de kwartfinale en hij ziet dat beloond met vijf plaatsen winst. Ruben Bemelmans (ATP-101) blijft net buiten de top 100 kamperen.

In de lagere regionen zien we een sterke stijging bij Kimmer Coppejans (ATP-282, + 21) en Yannick Mertens (ATP-311, + 34). Ook Jeroen Vanneste (ATP-607, + 42) en Michael Geerts (ATP-928, +43) maken een mooie sprong. De geblesseerde Joris De Loore (ATP-232, – 8) zakt iets verder weg.

Rafael Nadal (ATP-1) blijft afgetekend op nummer één en dankzij zijn zege in Peking loopt hij 2370 punten uit op Roger Federer (ATP-2). De Spanjaard heeft zo de beste papieren om het jaar af te sluiten als nummer één van de wereld.

 

koen

koen

MEER NIEUWS