David Goffin (ATP-9) heeft zich kunnen plaatsen voor de derde ronde van Roland Garros. Hij maakte een slechte start ongedaan en won de wedstrijd in drie sets. 

Goffin, het achtste reekshoofd in Parijs, nam het woensdag op tegen de Fransman Corentin Moutet (ATP-141) in de tweede ronde. Moutet is nog maar 19 jaar en stond als junior in de top tien van de wereld. Het was ook de Fransman die de beste start nam in de wedstrijd tegen Goffin. Al in het eerste opslagspelletje van de Belg had Moutet een breakpunt maar kon deze niet benutten.

In het vierde spelletje was het wel raak voor Moutet die de Luikenaar brak op love. Goffin moest dus dringend wakker worden. Moutet hield stand en kwam op een 2-5 voorsprong te staan. Bij 4-5 mocht Moutet serveren voor de eerste manche en had zelfs een setpunt. Goffin redde dat setpunt en ging daarna zelf door de opslag van Moutet. De Belg stoomde door naar setwinst dankzij een break in een felbevochten spelletje bij 5-5.

De grote Goffin show

Na van een achterstand te zijn teruggekomen, begon Goffin meer en meer vertrouwen te krijgen. Hij won, vanaf 2-5 in de eerste set, op een indrukwekkende manier vijftien spelletjes op rij. Moutet werd bij wijlen wanhopig en probeerde met enkele vreemde slagen de Belg uit zijn ritme te krijgen.

Het mocht echter niet baten en Goffin bleef geconcentreerd. Moutet kwam wel nog op het scorebord in de derde manche, maar dat was enkel voor de vorm. Na 2 uur en 6 minuten stond de 7-5, 6-0 en 6-1 eindstand op het scorebord. Goffin erkende dat de jonge Fransman het hem niet makkelijk maakte. Maar hij is blij de wedstrijd dit keer uit te maken in drie sets.

“Ik maakte minder fouten en speelde solide naar het einde van de wedstrijd toe”, zei Goffin na zijn wedstrijd.

Na een moeizame overwinning in de eerste ronde zal deze zege deugd doen voor het Belgische nummer één. In de derde ronde ontmoet hij de winnaar van het duel tussen Gaël Monfils (ATP-37) en Martin Klizan (ATP-117).

Een mooi gebaar naar de gebeurtenissen in Luik

Na zijn korte interview op het veld, tekende Goffin de camera zoals wel eens vaker voorvalt. In plaats van zijn handtekening te zetten, tekende hij een hartje en schreef er Liège op. Hij verwijst natuurlijk naar de verschrikkelijke gebeurtenissen van dinsdag in de provinciehoofdstad waar Goffin thuis is.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.