Home » Grand Slam » Goffin overleeft eerste horde op US Open

Goffin overleeft eerste horde op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) heeft zich op de US Open maandagnacht niet zonder slag of stoot ontdaan van opslagkanon Reilly Opelka (ATP-35).

Opelka sloeg in de eerste set acht aces en haalde negentien van de twintig punten op zijn eerste opslag binnen. Goffin hield echter stand en haalde in extremis een tiebreak uit de brand. Daarin liet het kanon van de Amerikaan het plots verrassend afweten: 7-2 voor de Belg.

In set twee kon de 2m11 lange Opelka zijn monsterlijke opslag op stal laten. Goffin’s spel zakte weg en de Amerikaan kon maar liefst zeven breakpunten versieren. Twee keer was het raak en al snel stond het 6-3 voor Opelka.

Goffin was wakker geschud en reageerde meteen in de derde set. Opelka’s opslag verloor aan macht en de Belg snoepte hem zowaar drie keer af: 6-1.

Set vier leek een kopie van het begin van de wedstrijd te gaan worden. Opelka begon weer meer aces te slaan en zijn opslagpercentage klom omhoog. Goffin gaf echter niet toe en bleef geconcentreerd. Meer nog: bij 5-4 schakelde de Belg een versnelling hoger en versierde twee wedstrijdpunten. Het tweede was raak: 6-4.

Oncomfortabel gevoel

Goffin was na afloop erg tevreden van zijn wedstrijd. “Opelka is één van de grootste serveerders op het circuit, waardoor je altijd onder druk komt te staan omdat hij je niet in je ritme laat komen. Je mag je concentratie niet verliezen in je eigen opslagspellen of de set is zo goed als verloren. Dat geeft een erg oncomfortabel gevoel, maar ik ben goed gefocust gebleven en werd beter en beter. Ik heb ook het geluk gehad dat er geen publiek was, de Amerikaanse supporters zouden hem wellicht veel energie hebben gegeven.”

In de tweede ronde wacht Goffin een op papier meer haalbare kaart met de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP-95). Die nam in drie sets de scalp van Marco Cecchinato (ATP-108) uit Italië (6-4, 7-5 en 6-2).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS