Home » Geen categorie » Goffin overleeft thriller in Gstaad

Goffin overleeft thriller in Gstaad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-13) heeft zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinale op het ATP-toernooi van Gstaad (Zwitserland, € 482 060). In een partij van meer dan 2,5 uur redde hij vier matchpunten en ging hij voorbij de Moldaviër Radu Albot (ATP-132).

Nadat Goffin een pijnlijke enkelblessure opliep op Roland Garros, sneuvelde Goffin bij zijn comeback al bij zijn tweede wedstrijd. In zijn tweede toernooi speelt hij als eerste reekshoofd in het Zwitserse Gstaad.

In de eerste ronde was Goffin vrij en in de tweede ronde moest hij aan de bak tegen de relatief onbekende Moldaviër Albot. Onze landgenoot miste zijn start volledig en had een eerste opslagpercentage van amper 45 procent. Hij kon geen vuist maken en verloor de eerste set met 6-2.

In de tweede set bleef Goffin spartelen op zijn opslag. Hij verloor zijn opslag maar kon zelf ook terugbreaken. In een spannende tiebreak kwam onze landgenoot nipt langszij met 9-7.

Goffin hervond in de derde set langzaam zijn niveau. Hij soorde met een betere opslag en redde drie breakpunten op zijn opslag. Albot bleef echter tegenspruttelen en sleepte een tiebreak uit de brand.

In de beslissende tiebreak leek de Moldaviër op weg naar de zege. Hij kreeg maar liefst vier matchballen maar Goffin werkte de matchpunten allemaal weg. Onze landgenoot hield het hoofd koel en maakte de partij af met 9-7. Na een thriller van 2 uur en 35 minuten mocht Goffin zo opgelucht ademhalen.

De Belgische nummer één treft in de kwartfinale het zesde reekshoofd, de Nederlander Robin Haase (ATP-50). Het wordt hun vierde onderlinge duel. Goffin won al de vorige partijen, waarvan twee wedstrijden dit jaar.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS