Home » Grand Slam » US Open » Goffin overleeft thriller tegen zwarte beest Berankis

Goffin overleeft thriller tegen zwarte beest Berankis

David Goffin (ATP-15) heeft zich naar de derde ronde op de US Open gezwoegd. In een spannende vijfsetter tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-78) was Goffin lang op achtervolgen aangewezen maar keerde hij nog knap terug naar de zege.

Goffin nam in de eerste ronde op de US Open een vliegende start. In amper 1 uur en 33 minuten maakte hij korte metten met de Italiaan Simone Bolelli (ATP-62). In de tweede ronde trof het veertiende reekshoofd echter zijn zwarte beest, de 25-jarige Litouwer Berankis. In de onderlinge duels leidde Berankis immers met 2-1. In Chennai klopte Goffin dit jaar wel de Litouwer maar daar had hij een spannende driesetter voor nodig.

In het begin van de match gaven Goffin en Berankis elkaar geen duimbreed toe. In de eerste set bleven ze tot 5-5 allebei ongeslagen op hun opslag. Bij 6-5 voor Berankis kwam Goffin echter op een 15-40-achterstand. De Litouwer liet het eerste setpunt niet liggen en pakte de set met een forehandwinner.

Goffin gaf zich echter niet gewonnen in de tweede set. Bij 3-3 geraakte hij bij zijn tiende breakpunt in de match eindelijk door de opslag van Berankis. De Belg gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en zette de stand in evenwicht met 6-4.

In de derde set vochten de twee spelers opnieuw een spannende strijd uit. In het begin van de set verzilverde Goffin een breakpunt maar Berankis brak meteen terug. Bij een 4-3-achterstand maakte Goffin te veel fouten op zijn opslag en werd hij opnieuw gebroken. In het beslissende spelletje van de derde set miste onze landgenoot drie breakkansen en greep Berankis uiteindelijk de setwinst met 6-3.

Bij een 2-1-achterstand in de sets haalde Goffin in set vier opnieuw de overhand op Berankis. Na 2-2 liet de Luikenaar geen enkel punt meer liggen en snelde hij naar 6-2-winst. In de vijfde set ging de 24-jarige Belg verder op zijn elan. Met vijf aces, een eerste opslagpercentage van 61 percent en twee breaks vloog Goffin naar 6-1 in de beslissende set. Hij stond maar liefst drie uur en tweeëntwintig minuten op het terrein, dubbel zo lang als in zijn eerste ronde. De statistieken van zijn tweede ronde tonen de sterke en zwakke punten van Goffin. Onze landgenoot sloeg in totaal 22 aces in de match maar had veel problemen met de opslag van zijn tegenstander. Zo kreeg hij maar liefst 29 breakpunten maar kon hij er slechts 6 benutten.

In de derde ronde wacht voor La Goff een duel met het 23e reekshoofd Roberto Bautista Agut. Bautista Agut (ATP-23) had in een Spaans duel ook een vijfsetter nodig tegen Pablo Carreno Busta (ATP-54).