Het heeft bloed, zweet, tranen en ook vier wedstrijdpunten gekost, maar David Goffin (ATP-9) staat in de achtste finales van Roland Garros. Onze landgenoot klopte Gaël Monfils (ATP-37) na een zware vijfsetter, gespreid over twee dagen.

Door de regen kon de partij tussen Goffin en Monfils gisteren niet helemaal afgewerkt worden. ‘La Goff’ sleepte wel een prima uitgangspositie in de wacht. Het stond 6-7 (6), 6-3 en 3-2 (30-0). Al werd snel duidelijk dat de Fransman vandaag met hernieuwde moed en energie weer op Suzanne Lenglen verscheen. Monfils draaide de rollen meteen om en haalde de derde set alsnog met 4-6 binnen.

Het vierde bedrijf draaide uit op een ware thriller. Monfils kon een break voorsprong niet vasthouden en zijn lichaam begon – net als gisteren – alsmaar meer tegen te spartelen. Bij 4-5 kreeg het nummer 37 wel dé kans om het af te maken, maar Goffin werkte liefst vier matchballen weg. Het zou het keerpunt in de partij zijn, want onze landgenoot ging vervolgens door de opslag van Monfils en sleepte er een vijfde set uit.

Een mentale dreun voor de Fransman die zich ook verloor in nodeloze discussies met de umpire (en zelfs Goffin) over een time violation. Goffin liet zich niet van de wijs brengen en liep snel uit naar een 5-2 voorsprong. Monfils vocht nog even terug, maar twee spelletjes later was het liedje van de Fransman op deze Roland Garros toch uitgezongen.

In de achtste finales wacht Goffin een duel met Marco Cecchinato (ATP-72). De Italiaan schakelde verrassend het tiende reekshoofd Pablo Carreño Busta (ATP-11) uit. Het werd 2-6, 7-6 (5), 6-3 en 6-1. Goffin en Cecchinato speelde op 15 mei 2018 nog tegen elkaar. In Rome won onze landgenoot met 5-7, 6-2 en 6-2.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be