Home » Xtra » Goffin overweegt lief mee op te nemen in team

Goffin overweegt lief mee op te nemen in team

Goffin overweegt lief mee op te nemen in team

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Al vier jaar vormen David Goffin (ATP-22) en Stéphanie Tuccitto een koppel. De twee hebben hun relatie nooit onder stoelen of banken gestoken en zijn dat ook in de toekomst niet van plan. “Nu Stéphanie is afgestudeerd, bestaat de kans dat ze volgend seizoen mijn team vervoegt”, vertelt de Belgische nummer 1 in primeur in het tienermagazine Joepie.

Goffin, die afgelopen weekend nog nipt tweede werd in de verkiezing van ‘Sportman van het jaar’, praat in Joepie openhartig over zijn leven als tennisser op, maar ook naast de baan. Wanneer gevraagd wordt hoe zijn vriendin en hij omgaan met de afstand die zijn carrière tussen hen veroorzaakt, vertelt hij dat de mogelijkheid bestaat dat Stéphanie hem het komende seizoen van heel nabij volgt op de tour. “Ze heeft dit jaar haar universitaire studies communicatie afgemaakt. We zijn momenteel samen aan het uitzoeken wat de toekomst voor haar kan brengen.”

Een toekomst in het team van Goffin behoort dus tot de mogelijkheden. “De vraag is of zij volgend jaar meteen wil beginnen werken. Aangezien ze zelf tennist, kent ze het wereldje ook. Dus ja, waarom niet, hé.”

Federer

De kans is alvast groot dat Tuccitto de trainingsweek die Goffin met zijn grote voorbeeld Roger Federer (ATP-2) geregeld kreeg (26 december – 2 januari in Dubai, nvdr.) van dichtbij zal meemaken. “Ik kijk er nog steeds enorm naar uit om te sparren met Federer”, vertelt Goffin aan Tennisplaza België. “We kunnen het goed met elkaar vinden, al zou ik ons nu ook geen vrienden noemen. Ik heb z’n nummer niet, hoor.” (lacht)

“Het is mijn management dat contact had met dat van Federer. Zij hebben die trainingsweek vastgelegd.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws