Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin overwint dipje en plaatst zich voor derde ronde

Goffin overwint dipje en plaatst zich voor derde ronde

Goffin overwint dipje en plaatst zich voor derde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-16) heeft zich in vier sets geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. Daarin moet hij het opnemen tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-20).

Goffin moest het voor het eerst in zijn carrière opnemen tegen de Bosniër Damir Dzumhur (ATP-81). Door de regen begon de partij iets later dan gepland. Onze landgenoot begon aarzelend aan de wedstrijd en moest meteen zijn opslagspelletje inleveren. Daarna brak hij wel terug en ging hij op en over Dzumhur. Hij werd nog wel teruggebroken, maar benutte het setpunt op de opslag van Dzumhur: 6-4.

In set twee kende Goffin een dipje, Dzumhur serveerde goed en onze landgenoot kon geen enkel spelletje winnen. Na de 0-6 was Goffin nog steeds van slag in set drie en stond hij in een mum van tijd 1-4 achter. Gelukkig herpakte de Luikenaar zich na een medical time-out en na vijf games op rij won hij de derde set met 6-4.

Het vertrouwen was terug en in de vierde set kon Goffin zijn voorsprong uitbouwen. Met 6-2 maakte onze landgenoot de klus af, en plaatste hij zich zo voor het eerst voor de derde ronde in Melbourne. Daarin wacht een duel met de Oostenrijker Thiem. Goffin speelde reeds vijfmaal tegen de Oostenrijker, driemaal trok onze landgenoot aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws