Home » Geen categorie » Goffin pakt tweede titel

Goffin pakt tweede titel

Goffin pakt tweede titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin heeft zijn tweede ATP-titel op zak gestoken. In de finale van het toernooi van Metz (ATP 250; € 485 760) had hij niet al te veel moeite met zijn tegenstander Joao Sousa. 

Wie kan Goffin (ATP-45) stoppen? Die vraag duikt hoe langer hoe meer op in het tennismilieu. Een jaar geleden zag het er allemaal een pak minder goed uit voor de 23-jarige Luikenaar. Met een gebroken pols moest hij veel te vroeg een punt achter zijn seizoen zetten. Ondertussen, een jaar later, blijft hij winnen. Wat er precies op Wimbledon is gebeurd, weet niemand, maar sindsdien heeft hij een knop omgedraaid. Twee matchen verloor hij nog, maar daar zette hij wel 34 overwinningen tegenover.

In de finale van het ATP-toernooi van Metz kon ook Joao Sousa (ATP-39) niet veel terug doen tegen de Belg. Enkele weken geleden maakte Goffin nog brandhout van de Portugees op de US Open, en ook nu startte hij het beste. Met een goede opslag en gevarieerd tennis, wist hij zijn opslag keer op keer te houden. Zelf ging hij een keer door de opslag van zijn tegenstrever en zo kwam al snel de 6-4-setwinst op het bord.

Met een vroege break in de tweede set zette Goffin zichzelf in een zetel. Hoewel hij zelf twee breakpunten moest wegwerken, kwam hij daarna nooit meer in de problemen. Bij 5-3 snelde hij op de opslag van Sousa naar 0-40, en bij zijn tweede matchpunt was het dan ook raak. Goffin liet zich op de grond vallen en deelde zijn vreugde met toeschouwers én vriendin Stéphanie.

En zo schrijft Goffin, na zijn titel in Kitzbühel, al zijn tweede ATP-titel op zijn palmares. Het dateerde al van 2007 met Xavier Malisse dat een Belg nog eens twee titels in hetzelfde jaar pakte. Met deze titel zal Goffin maandag dertien plaatsen stijgen, tot een nieuwe beste ranking van 32. Aangezien Goffin in de rest van het seizoen amper punten te verdedigen heeft, kan die ranking in de loop van het jaar enkel nog stijgen. Dat betekent dan weer dat La Goff op de Austalian Open van 2015 naar alle waarschijnlijkheid zal aantreden als reekshoofd.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws