Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin plaatst zich knap voor achtste finale tegen Federer

Goffin plaatst zich knap voor achtste finale tegen Federer

Goffin plaatst zich knap voor achtste finale tegen Federer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-16) heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. Hij klopte de 20-jarige Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-20) na vier felbevochten sets. Onze landgenoot mag zich nu opmaken voor een duel tegen Roger Federer (ATP-3).

Goffin ging als een speer van start tegen Thiem, hij liep al snel 3-0 uit en won de eerste set met 6-1. In de tweede set waren de rollen omgedraaid, de Oostenrijker kwam op een 0-3 voorsprong, maar Goffin keerde terug tot 3-3. Thiem ging echter opnieuw door de opslag van onze landgenoot, en pakte de set met 3-6.

Goffin bleef echter geconcentreerd en begon aan de derde set met een break. Hij hield de voorsprong vast en mocht bij 5-3 serveren voor de derde set. Thiem brak echter terug en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin trok de 25-jarige Luikenaar met 7-6(2) aan het langste eind.

Ook in de vierde set leverden beide spelers een knap gevecht. Goffin kwam opnieuw op voorsprong, maar slaagde er niet in om bij 5-4 zijn eerste matchpunt te benutten. Thiem brak terug, maar kon de break niet bevestigen. Bij 6-5 serveerde Goffin opnieuw voor de wedstrijd, en deze keer lukte het wel. Na een wedstrijd van iets meer dan drie uur stond de eindstand op het scorebord : 6-1 3-6 7-6(2) 7-5.

Na afloop was Goffin tevreden over zijn wedstrijd: “Het is altijd moeilijk om tegen een vriend te spelen, ik ben blij met de manier waarop ik gespeeld heb vooral in de derde en de vierde set. Ik voel me goed hier in Melbourne, mijn niveau is goed, morgen ga ik me volop voorbereiden voor de vierde ronde.”

Het is de derde keer dat Goffin de vierde ronde bereikt in een Grand Slam. Net zoals op Roland Garros in 2012 moet onze landgenoot het nu opnemen tegen Roger Federer (ATP-3), die Grigor Dimitrov (ATP-28) in vier sets naar huis stuurde.

My Aussie fan told me he was happy for my today's win ! 󾇍

Geplaatst door David Goffin op donderdag 21 januari 2016

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws