Home » Geen categorie » Goffin raast naar halve finale in Oostenrijk

Goffin raast naar halve finale in Oostenrijk

Goffin raast naar halve finale in Oostenrijk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De zegereeks van David Goffin (ATP-78) blijft voortduren. Hij won al voor de achttiende keer op rij, zonder setverlies. Op de Bet-at-Home Cup (ATP 250, € 426 605) in het Oostenrijkse Kitzbühel versloeg Goffin de Italiaan Paulo Lorenzi (ATP-83) in twee korte sets en staat hij in de halve finale.

Vanmiddag stuntte Goffin tegen eerste reekshoofd Philipp Kohlschreiber (ATP-24). Hij kreeg weinig tijd om uit te rusten want ‘s avonds wachtte in de kwartfinale al een duel tegen de Italiaan Lorenzi. Het was hun eerste onderlinge ontmoeting.

Op het gravel van Kitzbühel nam Goffin een vliegende start. Hij brak meteen twee keer door de opslag van zijn tegenstander en kwam zo op een 4-0 voorsprong. De 23-jarige Belg verloor daarna nog 2 spelletjes maar won de eerste set gemakkelijk met 6-2.

In de tweede set ging Goffin verder op zijn elan. Hij raasde als een sneltrein naar een 5-0 voorsprong. Daarna gunde de Luikenaar nog één spelletje aan Lorenzi en haalde hij de tweede set binnen met 6-1.

Goffin was heel blij met zijn tweede zege op één dag. “Het is mijn eerste halve finale op het ATP-circuit”, meldde hij op Twitter.

In de halve finale speelt Goffin tegen de Argentijn Maximo Gonzalez (ATP-104). Gonzalez schakelde verrassend derde reekshoofd Lukas Rosol (ATP-43) uit. Goffin kan zich plaatsen voor zijn vierde opeenvolgende finale, na zijn toernooizeges in de challengers van Scheveningen, Poznan en Tampere.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws