Home » Geen categorie » Goffin redt twee matchballen en grijpt zege in Indian Wells

Goffin redt twee matchballen en grijpt zege in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vijftiende reekshoofd David Goffin (ATP-18) heeft moeten knokken voor de zege op de BNP Paribas Open in Indian Wells (Hardcourt, $ 6 134 605). In de tweede ronde ging hij in drie spannende sets voorbij de 18-jarige Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-177).

Goffin was vrij in de eerste ronde en kwam in de tweede ronde het jonge Amerikaanse talent Tiafoe tegen. Tiafoe won als jongste speler ooit het prestigieuze juniorentoernooi Orange Bowl en ging in de eerste voorbij zijn leeftijdsgenoot Taylor Fritz (ATP-80). Het was hun eerste onderlinge ontmoeting.

De Amerikaan begon het beste aan de partij. Tiafoe ging door de opslag van Goffin en greep de eerste set met 6-3. In de tweede set kwam Goffin langszij met 6-3.

Goffin nam een 4-0-voorsprong in de derde set. Hij liet Tiafoe echter volledig terugkeren en moest op zijn opslag nog twee matchpunten wegwerken. In de beslissende tiebreak toonde de Luikenaar opnieuw zijn klasse en maakte hij de match met 7-2 af na een thriller van 2 uur en 14 minuten. In de derde ronde moet Goffin aan de bak tegen de Argentijn Guido Pella (ATP 40) die de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP-25) in drie sets klopte. Het wordt hun eerste ontmoeting op het profcircuit. In 2008 won Pella op het juniorencircuit op gravel al wel van Goffin.

“Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt”

Goffin was achteraf heel opgelucht met zijn zege. “Ik had de partij al veel vroeger in de derde set kunnen afmaken maar ik heb het mezelf nog moeilijk gemaakt. Gelukkig kon ik nog twee matchballen redden. Het waren zware omstandigheden want Tiafoe had het Amerikaanse publiek achter zich.”

“Na de Davis Cup moest ik me ook aanpassen aan het tijdsverschil en de andere ondergrond (van gravel naar hardcourt, nvdr). Ik voelde de drie Davis Cupmatchen ook nog fysiek.”, besluit Goffin.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS