Home » Geen categorie » Goffin rekent af met Dimitrov

Goffin rekent af met Dimitrov

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Driemaal is scheepsrecht voor David Goffin (ATP-11). In de derde ontmoeting dit jaar kon Goffin eindelijk Grigor Dimitrov (ATP-12) verslaan op het ATP-toernooi van Rotterdam.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin staat in de halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. In een spannende wedstrijd kon onze Belg na 2u16 de overwinning vieren. In de openingsset wist Goffin het hoofd koel te houden en de vier breakpunten tegen telkens weg te poetsen. Zelf had hij aan één break genoeg om op een set voorsprong te komen: 6-4.

In de tweede set nam de Bulgaar weer het initiatief. Goffin versierde zes breakpunten maar kon er geen enkele verzilveren. Dimitrov kon twee keer door de opslag van onze Belgische nummer één gaan. Het resultaat was setwinst voor Dimitrov met 1-6.

Eindelijk raak voor Goffin

In de beslissende set kwam Goffin al vroeg op een break voorsprong. In een aantal felbevochten games kon Goffin zijn voorsprong vasthouden. Uiteindelijk wist Goffin de winst binnen te halen door de laatste set te winnen met 6-3.

Onze Belg komt nu uit tegen de winnaar van het duel tussen goede vriend Pierre-Hugues Herbert (ATP-109) en Dominic Thiem (ATP-8). Herbert schakelde in de kwalificaties nog Ruben Bemelmans (ATP-154) uit.

koen

koen

MEER NIEUWS