Home » Geen categorie » Goffin rekent af met vierde reekshoofd Mayer

Goffin rekent af met vierde reekshoofd Mayer

Goffin rekent af met vierde reekshoofd Mayer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-62) heeft al zijn vierentwintigste overwinning op rij geboekt. Op het ATP 250-toernooi van Winston-Salem ($683 705) versloeg hij in 1 uur tijd de Argentijn Leonardo Mayer (ATP-26).

In Winston-Salem had Goffin al drie wedstrijden gewonnen, eerst in de kwalificaties en daarna in de eerste ronde tegen Jurgen Melzer (ATP-68). In de tweede ronde wachtte echter een duel met het 27-jarige vierde reekshoofd Mayer, het nummer 26 op de wereldranking. Het was het eerste duel tussen Goffin en Mayer.

Goffin speelde met vertrouwen en ging door op zijn elan van de voorbije weken. De Luikenaar sloeg in de eerste set maar liefst vier aces en brak ook één keer door de opslag van Mayer. Hij won de eerste set met 6-3. In de tweede set trok de 23-jarige Belg zijn niveau nog omhoog en brak hij drie keer door de opslag van zijn tegenstander. Goffin gaf nog maar 1 spelletje weg en maakte de match af na iets minder dan 1 uur: 6-3 en 6-1.

De zegereeks van Goffin blijft voortduren want het is al zijn vierentwintigste zege op rij. In de derde ronde in Winston-Salem komt onze landgenoot een oude bekende tegen. Zijn tegenstander is de Fin Jarkko Nieminen (ATP-54). Goffin versloeg Nieminen een aantal weken geleden nog in de finale van de Challenger van Tampere. Nieminen is het vijftiende reekshoofd in Winston-Salem en won in de tweede ronde van de Duitser Benjamin Becker (ATP-58).

In de Verenigde Staten zijn ze ook al onder de indruk van de zegereeks van “Hot player” Goffin:

Hoe hot is David Goffin? Hij versloeg vierde reekshoofd Mayer in 2 sets in zijn vierentwintigste overwinning op rij.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws