Home » ATP » Goffin rekent knap af met zwarte beest Tsitsipas in Cincinnati

Goffin rekent knap af met zwarte beest Tsitsipas in Cincinnati

Goffin rekent knap af met zwarte beest Tsitsipas in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) is voorbij het jonge talent Stefanos Tsitsipas (ATP-15) geraakt op de Western & Southern Open in Cincinnati (Verenigde Staten, $ 6 335 970). Onze landgenoot redde drie setballen en knokte zich daarna in twee sets naar de tweede ronde.

Goffin kende tot dusver nog niet zoveel succes in het Amerikaanse hardcourtseizoen. In Cincinnati stootte hij in de eerste ronde meteen op zijn zwarte beest, de Griek Tsitsipas.

Het 20-jarige Griekse talent klopte Goffin vorig jaar verrassend op de European Open en herhaalde deze stunt in Washington. Goffin kon enkel op gravel van Tsitsipas winnen. De Griek is in topvorm want hij bereikte vorige week nog de finale in Toronto.

Stefanos Tsitsipas - © Christopher Levy (flickr)
Stefanos Tsitsipas – © Christopher Levy (flickr)

In een spannende eerste set kwam de jonge Griek heel dichtbij één set voorspong maar onze landgenoot kon drie setballen wegwerken. Later in de set ging Goffin door de opslag van zijn taaie tegenstander en greep hij de set met 7-5.

De tweede set verliep spannend met veel breaks. Goffin verloor één keer zijn opslag maar hij profiteerde zelf ook van een minder serverende Tsitsipas die in de tweede set een eerste opslagpercentage van slechts 40 procent had. Onze landgenoot breakte twee keer en kwam zo op een 5-3-voorsprong.

Bij 5-3 verzilverde de Belgische nummer één opnieuw een breakbal én het eerste matchpunt. Na 1 uur en 26 minuten verzekerde hij zich zo van een plekje in de tweede ronde. In de tweede ronde speelt Goffin tegen de Fransman Benoît Paire (ATP-55).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws