Home » Davis Cup » Goffin schenkt België eerste punt na slijtageslag

Goffin schenkt België eerste punt na slijtageslag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de tweede wedstrijd van de dag bezorgde David Goffin (ATP-16) België een belangrijk eerste punt in de ontmoeting met Kroatië. Na meer dan drie uur klopte onze landgenoot Borna Coric (ATP-47) in vijf sets en bracht België langszij.

De 25-jarige Goffin en de 19-jarige Coric stonden voor de derde keer tegenover elkaar. Goffin won hun twee vorige ontmoetingen op hardcourt. Coric won de US Open bij de junioren en is ex-nummer één op de ITF-ranking. Begin dit jaar stond hij voor het eerst in een ATP-finale in Chennai, waar hij verloor van Stan Wawrinka (ATP-4).

Goffin kwam meteen in de problemen tijdens zijn eerste opslagspelletje, maar wist dit toch binnen te halen. Ook in zijn volgende opslaggame moest Goffin een breakpunt wegwerken, maar daarna kwam het vertrouwen. Onze landgenoot ging door de opslag van Coric en maakte een kloofje naar 5-2. Bij 5-3 mocht hij serveren voor de set, bij het vierde setpunt was het raak.

In de tweede set kreeg Goffin een reeks breakpunten in het derde spelletje, en uiteindelijk kon hij het ook afmaken op het vijfde breakpunt. Ook in het volgende spelletje had Coric het moeilijk, Goffin had zijn zinnen gezet op de dubbele break en kreeg die uiteindelijk ook: 5-1. Goffin stoomde door naar 6-2 setwinst.

Borna Coric - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Borna Coric – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Goffin begon met een break aan de derde set, maar Coric verraste door meteen terug te breaken. Wat later ging de Kroaat nogmaals door de opslag van Goffin: 2-4. Onze landgenoot kon geen enkel spelletje meer winnen en verloor de derde set met 2-6.

Gelukkig herpakte Goffin zich in set vier, hij had aan één breakpunt genoeg om op 2-1 voorsprong te komen. Een dubbele fout bracht Goffin opnieuw in de problemen in het zesde spelletje en hij werd op love gebroken. Coric brak nadien nogmaals en mocht bij 3-5 serveren voor de set. Goffin kreeg nog een breakpunt, maar Coric redde met een ace. Set vier ging met 3-6 naar Kroatië.

Goffin leek last te hebben van duizeligheid in de vierde set, maar herpakte zich in set vijf. Bij 3-2 kon hij twee breakpunten afdwingen en een kloofje slaan naar 5-2. Bij 5-3 mocht Goffin serveren voor de wedstrijd, van 0-30 ging het naar 40-30 en het eerste matchpunt was het goede. Na dag één staat het 1-1 tussen België en Kroatië.

“Ik voelde me niet erg goed tijdens de wedstrijd, het is een opluchting dat ik toch nog won. Bedankt aan het publiek om me erdoor te sleuren. Nu staat het 1-1 en hebben we nog alle kansen”, aldus Goffin. Ook Van Herck was opgelucht: “Het is belangrijk voor David en voor het team dat hij gewonnen heeft. Het was geen vermoeidheid, maar wat migraine en buikijn. Ik ben fier op beide spelers en blij met de stand na dag één.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS