Home » Geen categorie » Goffin schrijft eerste ATP-titel bij op palmares

Goffin schrijft eerste ATP-titel bij op palmares

Goffin schrijft eerste ATP-titel bij op palmares

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-78) heeft het ATP-toernooi van Kitzbühel (Oostenrijk) gewonnen. In de finale klopte hij in drie sets thuisspeler Dominic Thiem (ATP-50). Kitzbühel is Goffins eerste ATP-titel.

Goffin, die van de organisatie een wildcard voor de hoofdtabel had gekregen, begon zichtbaar gespannen aan zijn allereerste ATP-finale. Eén break was genoeg voor de twintigjarige Thiem om de eerste set binnen te halen: 6-4.

In set twee nam de Belg verrassend het commando over. Goffin ging tot twee keer toe door de opslag van Thiem. Op een drafje haalde onze landgenoot de tweede set binnen met 6-1. Ook in de beslissende set etaleerde Goffin zijn onoverwinnelijke vorm van de laatste weken. Hij kwam meteen 0-40 voor en hoewel de Oostenrijker in dat eerste spel nog tegenspartelde, kon Goffin al snel een beslissende kloof slagen. Uiteindelijk haalde Goffin na 1 uur en 58 minuten met 4-6, 6-1 en 6-3 zijn allereerste ATP-titel binnen.

“Dit is een geweldige dag voor mij”, reageerde Goffin na afloop geëmotioneerd. “Ik kan niet geloven dat ik een ATP-toernooi heb gewonnen. Misschien dringt het binnen een paar dagen tot mij door wat er precies gebeurd is.” Goffin, die de voorbije weken al de beste was in de Challengertoernooien van Scheveningen (Nederland, € 42 500), Poznan (Polen, € 35 000) en Tampere (Finland, € 42 500) en nu aan twintig gewonnen wedstrijden op rij zit, is vooral blij dat het harde werken van de voorbije maanden eindelijk beloond wordt. “Voor momenten als deze sta je uren in de fitness en train je elke dag enorm hard.”

Goffin is de zesde Belg die mag pronken met een ATP-titel op zijn palmares. Enkel Bernard Mignot, Filip Dewulf, Olivier Rochus (ATP-556), Xavier Malisse en Steve Darcis (ATP-456) gingen hem voor. Mignot schreef in 1974 Düsseldorf (Duitsland) op zijn naam, Darcis was in 2008 nog de sterkste in Memphis (Verenigde Staten). Het was dus al zes jaar geleden dat een Belg nog eens kon triomferen op het allerhoogste ATP-niveau.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws