Home » ATP » Goffin schrijft eerste editie van BW Open op zijn naam

Goffin schrijft eerste editie van BW Open op zijn naam

Goffin schrijft eerste editie van BW Open op zijn naam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste editie van de BW Open (Louvain-la-Neuve, CH 125) heeft een Belgische winnaar. David Goffin (ATP-50) won de finale in twee sets.

Goffin haalde het in een Belgische halve finale met 7-6 (3) en 6-2 van Gauthier Onclin (ATP-338). In de finale moest onze landgenoot aan de bak tegen de Zweed Mikael Ymer (ATP-69). Goffin kwam op voorsprong, maar zag Ymer nog terug in de set komen. De Luikenaar schakelde een versnelling hoger en haalde de eerste set met 6-4 binnen.

In de tweede set ging Goffin meteen twee keer door de opslag van zijn tegenstander. Ymer wist nog één spelletje te winnen, maar Goffin maakte de klus af bij het eerste matchpunt: 6-1.

“Het was een lastige week, maar het publiek heeft me echt geholpen. Het was voor mij en alle Belgische spelers leuk om in eigen land te spelen. Vandaag speelde ik een erg solide match, ik ben blij hoe ik samen met mijn team deze week heb aangepakt. Volgend jaar zou ik liever in de finale van de Australian Open staan, maar wie weet ben ik hier terug”, zei Goffin na afloop.

Het is de achtste keer dat Goffin mag pronken met een challengertitel, de laatste keer was in Mons in 2014. Hij heeft ook zes ATP-titels op zijn palmares staan.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws