Home » Geen categorie » Goffin speelt droompartij tegen Djokovic in Miami

Goffin speelt droompartij tegen Djokovic in Miami

Goffin speelt droompartij tegen Djokovic in Miami

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-15) staat in de halve finale van de Miami Open ($ 7 037 595, VS) voor een moeilijke opgave tegen nummer één van de wereld Novak Djokovic. De Serviër imponeert in Miami en ging in zijn kwartfinale vlot voorbij Tomas Berdych (ATP-7).

Goffin blijft op een wolk tennissen in Miami. Hij klopte knap Gilles Simon (ATP-19) en stootte zo door naar de halve finale in Miami. Na zijn halve finale in Indian Wells, staat de Belgische nummer één opnieuw bij de laatste vier op een Masters 1000-toernooi.

In de halve finale wacht voor Goffin een droomduel tegen topreekshoofd Novak Djokovic. Djokovic behaalde een 6-3,6-3-overwinning tegen nummer zeven Berdych en boekte zo zijn 23ste zege tegen de Tsjech. Berdych kon nog maar amper twee keer winnen van Djokovic. De Servische topper is dit seizoensbegin ongenaakbaar. Hij won dit jaar al drie titels, in Doha, op de Australian Open en in Indian Wells en pronkt tot nu toe met een fabuleuze statistiek van 22 zeges en 1 nederlaag. Zijn eerste nederlaag was overigens te wijten aan een opgave door een ooginfectie in Dubai.

Goffin bewijst zijn toptalent in Miami en speelt vol vertrouwen. “Het is nog niet tijd om naar huis te gaan”, postte hij op zijn Twitterpagina. In onderlinge duels leidt Djokovic met 3-0 tegen de Belgische nummer één. Goffin kan alvast wel vertrouwen putten uit zijn vorige duel tegen Djokovic. Vorig jaar kwam hij in Cincinnati dicht bij een stunt maar keerde de Serviër in extremis nog terug.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws