Home » ATP » Goffin staat (zo goed als zeker) terug top 100 na winst in kwartfinale Verona

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

David Goffin (ATP-111) heeft zich in Verona (Italië, CH 100) verzekerd van een plaats bij de laatste vier. De Luikenaar haalde het in drie sets van een Italiaanse kwalificatiespeler.

Na een dramatische eerste set, waarin Goffin slechts 28% op zijn eerste opslag haalde, leek de weg naar de halve finale open te liggen voor thuisspeler Stefano Napolitano (ATP-312): 1-6.

In set twee draaide het scenario echter helemaal. Napolitano’s retourneerde een pak minder en de Belg krikte zijn opslagpercentage op. Het werd opnieuw 6-1, maar nu voor Goffin.

Terwijl Napolitano in de tweede set nog breakpunten kon versieren, lukte dat in de derde niet meer. Goffin ging daarentegen door op zijn elan en brak nog eens twee keer door de opslag van zijn Italiaanse tegenstander: 6-2. Uiteindelijk duurde de wedstrijd 1 uur en 45 minuten.

In de halve finale wacht Vitaliy Sachko (ATP-188) uit Oekraïne. Sachko [9] is, samen met Goffin [1], het enige overgebleven reekshoofd in Verona.

Goffin terug in de top 100

Na zijn overwinning op Napolitano staat Goffin momenteel virtueel op de 100e plaats van de wereldranglijst. Als hij dit weekend de finale haalt of wint, is zijn comeback in de top 100 een zekerheid.