Home » Nieuws » Goffin start Doha met vlotte zege tegen nummer 32

Goffin start Doha met vlotte zege tegen nummer 32

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) heeft zijn start niet gemist op het ATP-toernooi van Doha (Qatar, ATP 250). Hij klopte de Serviër Filip Krajinovic (ATP-32) in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin treedt als zesde reekshoofd aan in Doha. In zijn eerste ronde moest hij het opnemen tegen de Serviër Krajinovic. Het was hun zesde confrontatie. Goffin leidde in onderlinge duels met 3-2.

De Belgische nummer één serveerde sterk en verzilverde een breakbal in de eerste set. Goffin liet Krajinovic niet meer terugkeren en greep de set met 6-4.

In de tweede set bleef Goffin de sterkere speler op het veld. Hij kon opnieuw breaken en serveerde bij 5-4 voor de partij. Krajinovic redde nog twee matchpunten maar de derde matchbal was de goede voor onze landgenoot. Na zijn verrassende nederlaag in Rotterdam maakt Goffin deze keer opnieuw zijn favorietenrol waar.

Goffin kan met vertrouwen uitkijken naar zijn tweede ronde. Daarin neemt hij het op tegen de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-33) die de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-35) opzijzette.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS