Home » ATP » Goffin start sterk aan gravelseizoen

Goffin start sterk aan gravelseizoen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-21) is goed begonnen aan zijn gravelseizoen. Op de Rolex Monte-Carlo Masters (€ 5 207 405) haalde hij het in de eerste ronde vlot van kwalificatiespeler Guido Andreozzi (ATP-84).

Na een tegenvallende seizoensstart schakelt Goffin deze week over op het gravelseizoen. In Monte Carlo nam hij het in de eerste ronde op tegen de Argentijn Andreozzi.

Goffin nam een vliegende start en ging in de eerste set maar liefst drie keer door de opslag van zijn tegenstander. De Luikenaar liet zelf één keer zijn opslag liggen maar won de eerste set op een drafje met 6-1.

In de tweede set bood Andreozzi meer weerstand. Goffin knokte zich echter naar een beslissende break en bleef zijn voorsprong behouden. Bij 5-4 serveerde hij secuur uit en had zo de zege beet na 1 uur en 25 minuten.

Goffin speelt in de tweede ronde in Monaco tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP-48). Lajovic rekende af met de Tunesiër Malek Jaziri (ATP-71).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden