Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin stoot door in straight sets

Goffin stoot door in straight sets

Het elfde reekshoofd David Goffin (ATP-11) heeft een ticket voor de tweede week beet. Hij won van de boomlange Kroaat Ivo Karlovic (ATP-21).

Het was de eerste keer dat beide heren tegen elkaar moesten spelen op een officieel toernooi. Karlovic bewonderde voorafgaand aan de wedstrijd het returntalent in Goffin en het feit dat hij “loopt als een konijn op het veld”. Dat viel nogal mee want Goffin speelde erg efficiënt: hij moest minder kilometers afleggen (1,14 km vs. 1,21 km) én moest minder meters lopen per punt (7,9 m vs. 8,4 m) in vergelijking met Karlovic.

Onze Belg retourneerde goed tegen het opslagkanon. Vooral op de tweede service kon Goffin het verschil maken: hij won maar liefst 65% van de punten op de tweede opslag van Karlovic. Zelf serveerde Goffin ijzersterk en won zo maar eventjes 95% van zijn eerste opslagen. Hij moest gedurende de wedstrijd geen enkel breakpunt toestaan.

Dominante Goffin

In de eerste set kon Goffin bij een 4-3 voorsprong door de opslag gaan van Karlovic waarna onze Belg eenvoudig zijn opslag kon behouden. 6-3 in de eerste set voor onze Belgische nummer één. In de tweede set ging Goffin door op zijn elan door meteen een kloofje te slaan. De opslag van Karlovic draaide helemaal niet naar behoren en Goffin kon de set eenvoudig binnenhalen met 6-2. In de derde set kon Goffin alweer in de beginfase een optie nemen voor de set. Met gamewinst op love bij een 5-4 voorsprong, kon onze Belg de wedstrijd beslissen. De eindstand was 6-3, 6-2, 6-4 na net geen anderhalf uur spelen. (lees verder onder de foto)

Ander kaliber in de vierde ronde

Goffin was verbaasd over de eenvoudige overwinning op Karlovic.

“Ik was klaar om het record te breken van Isner en Mahut vandaag.” verklaarde hij na de wedstrijd. Isner en Mahut speelde de langste wedstrijd ooit en duurde 11 uur en 5 minuten.

In de vierde ronde neemt Goffin het op tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-8). die in vier sets kon winnen van Benoît Paire (ATP-47) 6-1, 4-6, 6-4, 6-4. Het staat 4-3 in het voordeel van Goffin in onderlinge ontmoetingen. Onze Belg won de laatste partij op de Australian Open vorig jaar in een spannende viersetter.