Home » Nieuws » Goffin stoot door naar tweede ronde op Wimbledon

Goffin stoot door naar tweede ronde op Wimbledon

Goffin stoot door naar tweede ronde op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-123) heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn wildcard op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). De Luikenaar plaatste zich in vier sets voor de tweede ronde.

Niet Nick Kyrgios (ATP-33), maar lucky loser Fabian Marozsan (ATP-96) werd de eerste tegenstander van Goffin. Onze landgenoot begon uitstekend aan de wedstrijd en haalde de eerste set met 6-2 binnen. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Na drie spelletjes werd de wedstrijd een uur gestaakt door de regen. Bij 5-6 moest Goffin serveren om in de set te blijven, maar de Hongaar Marozsan forceerde de break: 5-7.

Goffin schakelde meteen een versnelling hoger in de derde set. Onze landgenoot gunde zijn tegenstander nog twee spelletjes en trok met 6-2 en 6-0 aan het langste eind. De wedstrijd duurde 1 uur en 55 minuten. In de tweede ronde volgt een duel met kwalificatiespeler Tomas Barrios Vera (ATP-133) uit Chili.

Na afloop bedankt Goffin de organisatie vor de wildcard en hij kwam ook even terug op het forfait van Kyrgios: “Ik lag in bed toen ik het nieuws vernam, het was niet makkelijk om de klik te maken en ik wist niet meteen wie mijn eerste tegenstander zou zijn. Het was een speciale situatie om het toernooi mee te beginnen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws