Home » ATP » Goffin stoot knap door naar kwartfinale in Tokio

Goffin stoot knap door naar kwartfinale in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Rakuten Open (Japan, ATP 500). De Luikenaar haalde het in een spannend duel van Denis Shapovalov (ATP-32).

Goffin kroop door het oog van de naald in de eerste ronde en met Shapovalov kreeg hij opnieuw een taaie tegenstander. Beide spelers waren erg aan elkaar gewaagd en de eerste set werd beslist in een tiebreak, die ging met 7-6 (5) naar Goffin.

Ook in de tweede set bleven beide spelers sterk serveren. Er vielen geen breaks en dus volgde er opnieuw een tiebreak. Net zoals in de eerste set trok Goffin opnieuw het laken naar zich toe, hij won de tiebreak met 7-6 (2). De partij duurde bijna twee uur.

In de kwartfinale wacht een duel met Hyeon Chung (ATP-143) of Marin Cilic (ATP-30). In 2017 schreef Goffin het toernooi van Tokio op zijn naam.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden