Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin strandt in kwartfinale Roland Garros

Goffin strandt in kwartfinale Roland Garros

Goffin strandt in kwartfinale Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-13) is er niet in geslaagd om voor het eerst in zijn carrière de halve finale in een grandslamtoernooi te bereiken. In de kwartfinale verloor hij in vier sets van zijn maatje Dominic Thiem (ATP-15).

Voor Goffin stond er ondermeer een top tien plaats op het spel in de kwartfinale. Beide spelers begonnen nerveus aan de wedstrijd, en Thiem sloeg het eerste kloofje. Goffin kwam echter terug en slaagde erin de eerste set met 6-4 te winnen. In een spannende tweede set mocht Goffin bij 5-3 serveren voor setwinst, hij faalde echter en kon een setpunt in de tiebreak niet benutten. Set twee ging met 6-7(9) naar Thiem.

Toch liet Goffin het hoofd niet hangen en hij ging al snel door de opslag van Thiem. Die bleef Goffin echter onder druk zetten en liet zien dat hij één van de beste spelers van het moment is op gravel. De Oostenrijker nam het heft in handen en won de set met 4-6. Goffin kreeg een mentale tik en kon geen vuist meer maken in de vierde set, Thiem trok met 1-6 aan het langste eind.

Zo eindigde het sprookje van Goffin in Parijs toch een beetje in mineur. Maandag stijgt hij wel naar de elfde plaats op de ATP-ranking, zijn hoogste klassering ooit. Thiem mag in de halve finale nummer één Novak Djokovic het vuur aan de schenen leggen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws