Home » Geen categorie » Goffin strijdend naar de kwartfinale

Goffin strijdend naar de kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam (ATP 500) heeft David Goffin (ATP-11) zich geplaatst voor de kwartfinale. In een felbevochten wedstrijd kon hij winnen van Robin Haase (ATP-57). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het was de derde keer dat beide heren de degens kruisten en ook deze keer kon Goffin aan het langste eind trekken. Onze Belg heeft er wel hard voor moeten werken. In de openingsset ging het redelijk gelijk op, beide spelers konden elkaar een keer breaken, tot een 6-5 stand in het voordeel van de thuisspeler Haase. Goffin moest zijn opslagspel en zo de eerste set inleveren met 5-7.

In de tweede set kwam Goffin al snel op een break voorsprong en dat was voldoende om de set uit te maken. Goffin moest dankzij beter opslagwerk geen enkel breakpunt toestaan en kon de set winnen met 6-4. In de beslissende set haalde onze Belgische nummer één een erg laag opslagpercentage (42%!) maar wist deze wel effectief om te zetten: maar liefst 92% gewonnen punten op de eerste opslag. In het elfde game van de derde set kon Goffin toeslaan en door de opslag van de Nederlander gaan. Goffin kon het bij een 5-4 stand uitmaken en na 2u11 stond de 5-7, 6-4, 6-4 eindscore vast. Bekijk het knappe wedstrijdpunt hieronder:

In de kwartfinale komt Goffin uit tegen de winnaar van het duel tussen Grigor Dimitrov (ATP-12) en Denis Istomin (ATP-76). Istomin kennen we nog van zijn fantastische prestatie op de Australian Open en werd in Rotterdam opgevist als lucky loser uit de kwalificaties. Dimitrov had in de eerste ronde grote moeite om Mischa Zverev (ATP-34) van zich af te houden: 6-7(4), 6-2, 6-4.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER