Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin strijdend onderuit tegen dertiende reekshoofd op Roland Garros

Goffin strijdend onderuit tegen dertiende reekshoofd op Roland Garros

David Goffin (ATP-113) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros (Grand Slam, Frankrijk). In een spannende vijfsetter moest hij het onderspit delven tegen dertiende reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-13).

Goffin had in de eerste ronde van Roland Garros een moeilijke opgave tegen nummer dertien en dertiende reekshoofd Hurkacz. In hun onderlinge duels stond het 1-1. Vorig jaar klopte de Pool Goffin nog op Roland Garros in een driesetter.

In de eerste set begon Goffin meteen met een break. Hij kon zijn voorsprong echter niet lang vasthouden. Hurkacz keerde terug en ging met een tweede break naar 6-3.

Goffin kwam vroeg in de tweede set op een break achterstand maar knokte zich terug naar 4-4. Gesteund door het Belgische publiek begon onze landgenoot sterker te spelen. Goffin kwam langszij met 7-5.

In de derde set ging Goffin door op zijn elan met een vroege break maar zijn Poolse tegenstander ging op en over de Luikenaar. Hurkacz greep de derde set met 6-4 en kwam zo op een 2-1-voorsprong in sets.

De partij bleef evenwel spannend. In de vierde set was Goffin opnieuw dominant. Hij profiteerde van fouten van Hurkacz en ging met twee breaks naar 6-2.

(lees verder onder de tweet)

In de beslissende vijfde set ging Hurkacz bij 2-2 door Goffins opslag. De Luikenaar kon niet meer terugkeren. De sterk serverende Pool maakte het met 6-4 af na een strijd van 3 uur en 37 minuten. Een opdoffer voor Goffin die vorig jaar nog de derde ronde bereikte in Parijs en verder gaat dalen op de ranking.