Home » ATP » Goffin strijdend ten onder in Estoril

Goffin strijdend ten onder in Estoril

Goffin strijdend ten onder in Estoril

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-25) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi van Estoril (Portugal, ATP 250). Stefanos Tsitsipas (ATP-10) was in drie sets te sterk voor het Belgische nummer één.

Goffin speelde twee goede wedstrijden op het Portugese gravel van Estoril en plaatste zich zo knap voor de halve finale. Bij de laatste vier had hij een zware opdracht tegen het Griekse topreekshoofd Tsitsipas. In de onderlinge duels stond het 3-2 voor de Griek.

Onze landgenoot startte sterk en speelde duidelijk beter dan Tsitsipas in de eerste set. De Griek had een laag eerste opslagpercentage en daar profiteerde Goffin van. De Belg ging twee keer door de opslag van zijn tegenstander en greep de set met 6-3.

In de tweede set keerde Tsitsipas knap terug en pakte de set met 6-4. De beslissende derde manche leverde een spannend sluitstuk van de partij op. Goffin kreeg drie breakkansen maar hij geraakte niet door Tsitsipas’ opslag. De Griek klaarde uiteindelijk wel de klus en pakte de derde set met 6-4. Na 2 uur en 18 minuten moest Goffin het hoofd buigen.

Goffin speelt volgende week op het graveltoernooi van Madrid. Tsitsipas speelt al zijn derde finale van dit seizoen en treft in Estoril in de finale de Uruguyaan Pablo Cuevas (ATP-67) of de jonge Spaanse verrassing Alejandro Davidovich Fokina (ATP-167).

 

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws