Home » Geen categorie » Goffin strijdend voorbij Schwartzman in Miami

Goffin strijdend voorbij Schwartzman in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het achtste reekshoofd David Goffin (ATP-12) heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de Miami Open (Verenigde Staten, $ 6 993 450). Hij versloeg de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-42) in drie spannende sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vorig jaar, op de European Open van Antwerpen, verloor de Belg nog een zware wedstrijd van de jonge Argentijn. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden afgelopen nacht in de derde ronde. In de openingsset wist Goffin drie breakpunten af te weren maar moest toch één keer zijn service inleveren. Zelf kon het Belgische nummer één geen enkele van zijn twee breakpunten benutten. Schwartzman pakte de set met 4-6.

In de tweede manche kon Goffin zijn niveau iets opkrikken. Ondanks een laag eerste opslagpercentage, wist Goffin meer punten binnen te halen in zijn servicespelletjes. Toch kon Schwartzman één keer door de opslag van Goffin gaan. Goffin kon meer druk zetten op de service games van de Argentijn en wist twee keer te breaken. Dat was genoeg voor een 6-3 setwinst. De derde set moest de beslissing brengen.

Spannend slot

Goffin trapte een kleine versnelling hoger en serveerde een stuk beter. Desondanks speelde Schwartzman heel wat breakkansen bij elkaar, waarvan hij er één kon benutten. Goffin zette deze situatie recht en pas in de eindfase van de wedstrijd kon hij de beslissende break scoren om zo op een 6-5 voorsprong te komen. Met een game op love serveerde hij de wedstrijd met een ace uit (zie video). Na 2u32 had Goffin de revanche beet. Setstanden waren 4-6, 6-3 en 7-5. Volgende tegenstander wordt de Australiër Nick Kyrgios (ATP-16). De twee tennissers speelden één keer eerder tegen elkaar. Vorig jaar was Kyrgios de betere in drie sets.

 

koen

koen

MEER NIEUWS