Home » Geen categorie » Goffin struikelt over taaie Cyprioot in Rotterdam

Goffin struikelt over taaie Cyprioot in Rotterdam

Goffin struikelt over taaie Cyprioot in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-16) is uitgeschakeld op het ATP-toernooi van Rotterdam. Onze landgenoot verloor in de eerste ronde van de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-61) in drie sets.

Goffin, als vierde reekshoofd geplaatst, leek zijn draai niet te vinden op het Nederlandse hardcourt. Zijn tegenstander was niemand minder dan Marcos Baghdatis uit Cyprus. De twee speelden vier keer eerder tegen elkaar, enkel op Wimbledon vorig jaar kon Goffin aan het langste eind trekken. Hoewel Baghdatis intussen een heel pak lager op de wereldranglijst staat, blijft hij dus duidelijk een taaie klant.

Dat werd ook vandaag weer pijnlijk duidelijk. Baghdatis wint de eerste set vlot met 6-1. In de tweede set lijkt het de goede kant op te gaan voor Goffin. Hij slaat vier keer zoveel aces als Baghdatis en weet zijn aantal dubbele fouten tot een absoluut minimum te beperken. Goffin wint uiteindelijk de set met 7-5.

Een derde set gaat beslissen wie er door mag naar de tweede ronde. Beide heren houden er alvast de spanning in. Baghdatis komt 4-0 voor maar Goffin kan uiteindelijk de bordjes weer in evenwicht brengen.Tot 6-6 blijven ze gelijke tred houden, een tie break moet verlossing brengen. Goffin komt 5-2 voor te staan, op twee punten van de overwinning. Baghdatis bewijst echter dat hij op de cruciale punten nog steeds wereldtop is. Hij blijft kalm en wint de tie break met 7-5. Baghdatis gaat zo door naar de tweede ronde, voor Goffin zit het toernooi erop.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws